Tuinset

In de tuin of op het balkon is er vaak een plek beschikbaar voor een mooie zit. Fijn even een boek of tijdschrift lezen in de voorjaarszon, een gezellige barbecue met familie in de zomer of een ontbijtje op een mooie herfstochtend in de tuin, dat is natuurlijk genieten! Als een loungeset niets voor u is, of u heeft beperkte ruimte, dan zult u waarschijnlijk uitkomen bij een tuinset.

Voordelen van een tuinset

 • Compact
  Een tuinset bestaat vaak uit een tafel met 4 stoelen, waardoor er beperkte ruimte ingenomen wordt op het terras of balkon.
 • Multifunctioneel
  Een tuinset is multifunctioneel, omdat u er heerlijk in kunt relaxen, maar ook een gezellige maaltijd aan kunt eten! Bij een loungeset is eten toch wat ongemakkelijker, omdat u zo laag zit. Dan moet u zich bijna dubbelvouwen bij de tafel!
 • Flexibiliteit
  In vergelijking met bijvoorbeeld een loungeset, zijn deze vaak zwaarder en logger. Een tuinset bestaat uit kleinere elementen, waardoor u met gemak uw stoel naar de zon toe kunt draaien of de set kunt verplaatsen naar een plek in de schaduw.

tuinset

Tips bij het kopen van een tuinset

1. Bekijk de ruimte

Welke ruimte is er beschikbaar voor een tuinset? Denk er goed aan dat de stoelen in 'rust stand' onder tafel geschoven zijn, maar dat er ook voldoende ruimte moet zijn om de stoelen naar achter te schuiven en comfortabel tussen de stoel en de tafel te kunnen schuiven. Voor deze ruimte kunt u uitgaan van 75 cm extra per tafel zijde.Totaal komt er dus bij een tuinset ongeveer 1,5 meter bij in gebruiksruimte.

2. Bepaal het materiaal

In tuinsets zijn er verschillende materialen beschikbaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

Heeft u er ooit aan gedacht dat uw locatie ook meeweegt in de materiaalkeuze van uw tuinset?

 • Nabij industrie of een spoor > kies liever niet voor RVS. Metaaldeeltjes die door de omgeving vrijkomen kunnen zich vastzetten op RVS meubelen.
 • Nabij zee > kies liever voor teakhout. Teakhout is zwaar dus zal niet snel omwaaien. Ook helpt de zoute zeelucht en het zand om het hout schoon te houden.

3. Wat heeft u nodig

Kiest u voor vaste stoelen of verstelbare stoelen? Bij verstelbare stoelen heeft u extra mogelijkheden om een actieve houding aan te nemen of te relaxen. Dit kan een pluspunt zijn. Als er kleine kinderen in het gezin zitten, dan kunnen zij hier wel mee gaan spelen. Hoeveel zitplekken heeft u nodig? Wilt u direct een opbergbox erbij voor de kussens of misschien een parasol? Allemaal zaken om over na te denken.

tuinset

4. Kwaliteit is een keuze

Een tuinset is een investering voor een langere periode. U wilt hier graag jarenlang van kunnen genieten. Soms is een goedkope set wellicht aantrekkelijk, maar is de afwerking ook netjes? Blijft de set lang mooi? In het geval dat u een goedkope set aanschaft en hier maar 2 jaar aan zit, dan is het in verhouding nog duurder dan een investering in een set van een hogere kwaliteit. Ons personeel is zeer ervaren in onze tuinmeubelen en adviseren u graag over de voordelen en nadelen van een bepaalde set ten opzichte van een andere.

5. Altijd proefzitten

U wilt comfortabel zitten en dat is nu eenmaal niet duidelijk vanaf een afbeelding. Bent u bijvoorbeeld vrij lang, dan zijn diepere zits vaak een stuk comfortabel in verhouding tot een set met een relatief korte zit. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren, dus kom gerust bij ons langs om te proefzitten. U bent van harte welkom en zo kunt u beter een keuze maken.

Advies neerzetten tuinset

Vaak wordt er geadviseerd om een tuinset in de lengte vanuit het huis neer te zetten. Dit houdt in dat u vanuit huis op de korte kant van de tafel kijkt. Waarom dit is?

 • U creëert lengte in de tuin
 • U behoudt de zichtlijn
 • Vanaf de tafel kijkt iedereen de tuin in
 • Vanuit huis kijkt u niet tegen de achterkant van de stoelen aan

Tuinset kopen

Wilt u een tuinset kopen? Dan kunt u zich uiteraard vanuit uw luie stoel oriënteren in onze webshop. U bent van harte welkom om bij ons in Maasbree een kijkje te komen nemen in het uitgebreide assortiment! Even proefzitten, tuinsets vergelijken en kijken welke stijl het beste bij u past. Wij helpen u graag! Tot ziens bij GroenRijk Maasbree!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinmeubelen