Parasols

Hoera, de zon schijnt!

Iedereen wordt blij van het zonnetje wat schijnt. Lekker veel licht in huis en de temperaturen stijgen met de zon erbij al sneller omhoog. Het is goed voor alles wat groeit en bloeit en werkt ook nog eens positief op het humeur! Of u nu in een koudere periode achter het raam geniet met een kop thee of een dag gaat zonnebaden in de tuin. De zon is een positieve aanvulling op iedere dag!

In de zon of in de schaduw

Het enige is dat de ene persoon gerust een hele dag ligt te zonnebaden en de ander liever in de schaduw vertoeft. Dan bent u bij ons aan het juiste adres, want een goede parasol is geen overbodige luxe! Zo kunt u kiezen en kunt u zelfs in de vroege ochtendzon juist wél fijn uw krant lezen, terwijl u op de heetste uren van de dag de veilige beschutting van de schaduw opzoekt om te lunchen of visite te ontvangen. Die keuze is natuurlijk heerlijk!

Een goede parasol kopen

Van een goede parasol heeft u jarenlang plezier! U kunt een stuk gemakkelijker buiten uw boek of tijdschrift lezen, zonder constant met uw ogen te hoeven knijpen. Een parasol geeft verkoeling op hete dagen en zorgt ervoor dat u langer en meer comfortabel kunt genieten van uw terras en tuin. Eten is ook fijner in de schaduw, omdat uw eten zo beschut is van vallende blaadjes en pluisjes uit de lucht. Wist u dat etenswaren sneller aangetast worden door de zon? Hopla, de parasol erboven dus! Op hete dagen is het extra fijn dat u onder de parasl nog wel kunt genieten van een windje. Dat is verkoeling dubbelop!

De voordelen van een parasol

 • Keuze
  U heeft keuze om te genieten van de zon of de verkoeling van de schaduw. Inklappen en uitklappen is alles wat nodig is.
 • Schaduw
  Ook op warme momenten, waarop u normaal gezien naar binnen zou vluchten kunt u nu fijn buiten blijven zitten.
 • Meer tijd buiten
  U geniet dus langer en meer van uw buitenruimte!

Soorten parasols

Er zijn parasols beschikbaar in verschillende soorten en maten. Het materiaal van het doek kan uiteenlopen in verschillende kleuren en kan verschillende vuil- en waterafstotende afwerkingen hebben. Voor ieder terras of boven iedere tuinset of loungeset hebben wij een geschikte mogelijkheid in het tuincentrum. Kom gerust bij ons langs, zodat wij u goed kunnen adviseren.

Parasol checklist

Wilt u een parasol kopen? Loop deze korte checklist dan even na, zodat u niks over het hoofd ziet.

 • Afmeting van de parasol
  Kijk goed welke oppervlakte u ongeveer wilt bedekken met schaduw, zodat u niet met een te klein exemplaar thuiskomt. Liever iets te groot dan iets te klein!
 • Parasol knikken
  Sommige parasols kunnen geknikt worden en andere niet. In het geval van een kleinere oppervlakte is het handig om de parasol te kunnen knikken, omdat er soms niet genoeg ruimte is om deze te kunnen verplaatsen.

 • Parasol standaard
  Bij een parasol hoort ook een goede parasol standaard. Denk er goed over na of u de parasol op een vaste plek wilt hebben staan of dat u hem regelmatig wilt gaan verplaatsen. Het kunnen verplaatsen van de parasol is namelijk erg gemakkelijk bij het draaien van de zon en wij hebben mooie parasol standaards die u zonder veel moeite kunt verrijden! Kies dus voor een standaard op wieltjes.

 • De kleur en afwerking van het doek
  Heeft u een donkere of lichte tuinset, loungebank of kunnens staan? Het is vaak mooi om het doek van de parasol in dezelfde tint te houden, zodat het één geheel blijft. Voor de afwerking kunt u letten op een strakke of meer sierlijke afwerking. Dit is zeer smaak gebonden.

Parasol kopen Maasbree

Bent u graag goed voorbereid op warme dagen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor een breed en kwalitatief assortiment. Voor iedere plek, of u nu een grote tuin heeft of een klein balkon, hebben wij een passende oplossing. Verschillende maten, kleuren en systemen zijn bij ons beschikbaar. U bent van harte welkom om eens bij ons te komen kijken. Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar om u te adviseren. U bent van harte welkom bij GroenRijk Maasbree! 

Alvast vanuit huis inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje in onze webshop!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinmeubelen