Houten tuinmeubelen

Bent u op zoek naar een houten tuinset? Dat is een mooie en duurzame keuze. Hout gaat lang mee als het goed onderhouden wordt en het is een sterk materiaal. De uitstraling is natuurlijk en warm, waardoor hout in veel tuinen prachtig tot zijn recht komt! Bij ons in het tuincentrum hebben we een uitgebreide collectie aan houten tuinmeubelen, dus u bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. In onze online shop kunt u ook alvast wat inspiratie opdoen vanuit uw luie stoel.

Verschillende houtsoorten

Houten meubelen kunnen we onderverdelen in hardhout en vurenhout. Teakhouten meubelen zijn eigenlijk vrij van onderhoud. Om vergrijzing tegen te gaan, kunt u uw tuinmeubels behandelen met teakolie, of andere onderhoudsmiddelen die speciaal voor hardhout ontwikkeld zijn. Vergrijsd teak kunt u schoonmaken met teakcleaner, daarna zijn deze weer als nieuw.

Vurenhouten meubelen moeten altijd behandeld worden met een beits of lak. Het voordeel van dit materiaal is dat u uw tuinmeubelen in elke gewenste kleur kunt verven. U koopt in onze webshop gemakkelijk nieuwe tuinmeubelen online, net zoals de onderhoudsmiddelen. Zo geniet u zo lang mogelijk van uw tuinmeubelen!

houten tuinmeubelen

De voordelen van houten tuinmeubelen

 • Mooie natuurlijke uitstraling
  Houten tuinmeubelen zijn natuurlijk prachtig om te zien en hebben een natuurlijke uitstraling. Dit past in veel tuinen, waardoor er voor iedereen wel een mooie houten tuinset te vinden is!
   
 • Wordt niet erg heet in de zon
  In tegenstelling tot een donkere kleur kunststof wordt hout niet erg warm in de zon. Dat is voor hete zomerdagen wel zo lekker! Is het u alsnog te heet, kijk dan gerust eens bij ons collectie aan verkoelende parasols.
   
 • Duurzaam mits goed behandeld en opgeslagen
  Een houten tuinset gaat ontzettend lang mee, maar dan moet deze wel goed onderhouden worden. Zie onze onderhoudstips om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw houten tuinset!

houten tuinmeubelen

Onderhoud uw houten tuinmeubelen

Het is belangrijk om uw houten tuinmeubelen het liefst jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven, zodat de set zo lang mogelijk mooi blijft en u er optimaal van kunt genieten. Met ons stappenplan gaat dat zeker lukken!

Stap 1. Borstelen

Nieuwe tuinmeubelen maakt u schoon met een zachte borstel, om de natuurlijke waslaag van het hout niet te beschadigen. Een hoge drukreiniger lijkt misschien een goede oplossing, maar deze straal is te hard en zal de natuurlijke waslaag aantasten. Dat is toch zonde!

Stap 2. Reinigen

Gebruik dezelfde zachte borstel om de meubels schoon te boenen in combinatie met vloeibare zeep of tuinmeubelreiniger. Bij ons in het tuincentrum hebben we hier de perfecte spullen voor, dus kom gerust langs. Laat uw tuinset vervolgens 24 uur goed drogen.

Stap 3. Olie

Wrijf de meubelen met een borstel in met een dikke laag tuinmeubelolie. Laat dit 15 minuten inwerken en neem dan de meubelen met een droge doek af. U kunt ook kiezen voor een spray om lastig bereikbare plekjes mee te behandelen of om uw tuinset tussendoor mee bij te houden. 

Stap 4. Houtreiniger

Verdun de houtreiniger, zoals op de verpakking staat aangegeven. Meestal één deel houtreiniger op vijf delen water. Vergeet niet om werkhandschoenen aan te trekken voor deze klus!

Stap 5. Inwerken

Gebruik een schuurborstel met houtreiniger om de meubelen mee in te wrijven. Voor lastige plekken zoals naden en hoeken kunt u een platte kwast gebruiken. Laat het vervolgens tien minuten inwerken. Voor schimmelplekken die u niet weg krijgt, kunt u schuurpapier gebruiken.

Stap 6. Schrobben

Schrob de meubelen met een harde borstel in alle richtingen na.

Stap 7. Afspoelen

Spoel het overtollige reiningingsmiddel weg met schoon water en laat de tuinmeubelen minstens 24 uur drogen. 

Stap 8. Meubelolie

Wrijf de meubelen als ze droog zijn in met een paar lagen meubelolie. Gebruik hiervoor een borstel en een zachte doek.

Stap 9. Bescherming

Als u tuinstoelen niet gebruikt, zet ze dan schuin onder de tuintafel, zodat het regenwater ervan afloopt. Na gebruik van de tuinset, kunt u hem het beste afdekken met een hoes. Deze zijn uiteraard ook bij ons in het tuincentrum verkrijgbaar.

Heeft u nog andere vragen over uw houten tuinset of het onderhoud ervan? Kom gerust bij ons langs! Ons ervaren personeel adviseert u graag.

houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen kopen

Bent u op zoek naar houten tuinmeubelen? Dan bent u bij GroenRijk Maasbree aan het juiste adres. U bent van harte welkom voor een bezoekje aan het tuincentrum, waar u onze gehele collectie kunt komen bekijken en proef kunt zitten. Onze ervaren adviseurs helpen u graag. Ook online is er een groot deel van onze tuinmeubelen te vinden in de webshop. Wilt u zich vanuit huis oriënteren of heeft u na uw bezoek aan ons een keuze gemaakt? Dan kunt u de artikelen ook in onze webshop vinden en bestellen.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinmeubelen