Kerstbomen

Begint het kerstgevoel bij u ook al te kriebelen? Het voorbereiden op de gezellige feestdagen begint natuurlijk bij het kopen van een kerstboom. Bij GroenRijk Maasbree kunt u terecht voor echte kerstbomen. Houdt u ook zo van die frisse geur van dennennaalden en die ouderwetse kerstsfeer van een echte boom? In ons tuincentrum vindt u de mooiste echte kerstbomen in allerlei verschillende soorten en maten. 

Wij verwelkomen u graag vanaf eind november op ons buitenterrein om uw favoriete kerstboom te komen uitzoeken! Ieder jaar zetten onze medewerkers hier namelijk weer een prachtig Kerstbomen Bos neer. Onze medewerkers helpen u graag om een perfecte boom uit te zoeken. Vervolgens zorgen wij ervoor dat de boom goed verpakt wordt, zodat deze makkelijk te vervoeren is en goed in uw auto past. U kunt uw boom gewoon eenvoudig ophalen nadat u klaar bent met shoppen!

Verschillende soorten kerstbomen

Wanneer u een kerstboom gaat kopen in omgeving Maasbree kunt u bij ons terecht voor twee mooie soorten, namelijk de Nordmann kerstboom en de Fijnspar (Picea) kerstboom. Uiteraard kunt u kiezen voor een boom met of zonder kluit en bieden wij beide soorten in verschillende maten aan. 

 • Nordmann: De Nordmann kerstboom is een van de meest geliefde kerstbomen in de Nederlandse huiskamers. Het is een volle en symmetrische kerstboom met mooi glanzende, geurige en aangenaam zachte naalden. Voordat hij klaar is om gekapt te worden als kerstboom groeien Nordmann kerstbomen veel langer als andere rassen. Dit geduld wordt beloond met een extra sterke boom met een vol en breed takkengestel. Het grote voordeel van een Nordmann kerstboom is dat deze nagenoeg geen naalden laat vallen, waardoor hij samen met zijn mooie uiterlijke kenmerken gegarandeerd als prachtig kerstpronkstuk zal dienen!
   
 • Fijnspar: De Fijnspar, ook wel Picea, heeft een gladde, roodachtige bruine schors. U kunt hem herkennen aan zijn slanke, piramidevormige dennenboom met donkergroene glanzende en korte naalden. Het kenmerkende aan deze boom is dat de Fijnspar de echte ‘’kerstbomen’’ geur afgeeft, wat meteen een kerstgevoel oproept. Daarnaast is het een betaalbare boom en omdat zijn naalden afzonderlijk op de tak staan laat hij nog meer ruimte over voor uw mooie kerstdecoraties!
   

Verzorgingstips voor uw kerstboom

Om uw kerstboom dit jaar goed te onderhouden hebben wij een aantal handige verzorgingstips voor u op een rijtje gezet: 

 • Laat uw kerstboom acclimatiseren. Zet uw kerstboom dus niet direct in de huiskamer, maar laat hem eerst langzaam op temperatuur komen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de boom een nacht in een schuur of berging te zetten waar het tussen de 12 en 15 graden is.
 • Heeft u een afgezaagde kerstboom? Zaag nog een klein plakje (3 tot 4 centimeter) van de stam af. Zet deze vervolgens enkele uren in een emmer water. Zorg ervoor dat een afgezaagde boom altijd genoeg water in de standaard heeft.
 • Heeft u een kerstboom met kluit? Zorg dan dat u de grond licht vochtig houdt, zodat de wortels niet uitdrogen. Wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt, weet u dat hij weer dorst heeft. Zorg dat de pot op een bord of schotel staat voordat u hem water geeft. Zo wordt overtollig water opgevangen. 
 • Kies een plek waar uw kerstboom niet tegen de verwarming of op de tocht staat. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de boom snel uitdroogt. 
 • Heeft u vloerverwarming? Heerlijk voor u, maar niet voor uw kerstboom. Zorg dat de naalden van de boom regelmatig met water worden besproeit. Ook kunt u overwegen om de boom op een krukje te plaatsen.
 • Wilt u uw kluitboom in de tuin planten na de kerst? Laat hem dan eerst geleidelijk wennen aan de lagere temperatuur buiten. Plaats de kerstboom dus eerst enkele dagen in een koelere ruimte zoals een schuur of berging. Breng de boom als het niet vriest met pot en al naar de plantplaats. Probeer zoveel mogelijk grond aan de wortels te behouden, zodat de boom een grotere kans heeft om te overleven.  

De kerstboom versieren

Wanneer u de perfecte kerstboom heeft gevonden, wilt u deze natuurlijk ook mooi gaan decoreren. Neemt u eens een kijkje bij onze mooie Kerstshow; een plek vol inspiratie. Uiteraard kunt u in ons kerstassortiment alle benodigdheden vinden om uw boom mee te versieren. Vindt u het lastig om in te schatten hoeveel lichtjes uw kerstboom nodig heeft? Wij rekenen altijd 10m snoer verlichting per m boom. Komt u er toch niet uit of wilt u graag advies? Vraag een van onze medewerkers naar de mogelijkheden. Of u nu op zoek bent naar kerstverlichting, kerstballen of andere kerstversiering, bij GroenRijk Maasbree is de keuze enorm! 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerstartikelen