Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn een aanwinst voor ieder interieur. Welke woonstijl u ook heeft: kamerplanten zorgen voor meer kleur en sfeer in huis. Groene kamerplanten zijn niet alleen sfeermakers, maar ze zijn ook goed voor lichaam en geest. Bij GroenRijk Maasbree vindt u een ruim aanbod groene kamerplanten. U vraagt zich wellicht af: elke kamerplant is toch groen? Wel, met 'groene kamerplanten' doelen we op planten die niet bloeien, maar juist opvallen door hun bladeren, vorm en kleur. In ons tuincentrum vindt u ze in verschillende soorten en maten, van kleine tot grote groene kamerplant. Zo hebben we zeker dé perfecte groene kamerplant die bij u past!

Naast onze ruime aanbod groene kamerplanten bieden we ook:

 • Bloeiende kamerplanten
 • Cactussen en vetplanten
 • Arrangementen

Webshop

Groene kamerplanten kopen bij GroenRijk Maasbree

Populaire groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Met een overvloed aan keuzes kan het moeilijk zijn om de perfecte plant te vinden. Daarom hebben wij voor u de meest geliefde groene kamerplanten op een rijtje gezet!

 • Kentia palm
 • Ficus
 • Monstera
 • Alocasia
 • Philodendron
 • Strelitzia
 • Yucca (Palmlelie)

Het verzorgen van groene kamerplanten

Geef groene kamerplanten matig water en voeg eens in de twee weken plantenvoeding toe tijdens de groeiperiode. Let op dat niet alle planten evenveel water nodig hebben, dus geef alleen water als de grond droog is. In ons tuincentrum in Maasbree vindt u speciale plantenvoeding voor groene planten en bladspray voor extra glans. Verwen uw groene kamerplanten af en toe met een verfrissende sproeibeurt of laat ze genieten van een zacht regenbuitje buiten. Vergeet niet om uw groeiende kamerplant op tijd te verpotten. Door uw plant in een ruimere pot te plaatsen, kan hij krachtiger en sneller groeien.

Veel voorkomende plantenziektes bij groene kamerplanten

Niet alleen mensen en dieren kunnen ziek worden, ook bij planten kan dit gebeuren. Door groene kamerplanten de juiste verzorging te geven, zoals een goede dosering van water en plantenvoeding, kunnen de meeste plantenziektes worden voorkomen. Toch zijn er bij groene kamerplanten een paar ziektes die vaak voorkomen. Denk hierbij aan bladluizen, meeldauw en spint. Om deze plantenziekten te kunnen bestrijden is het belangrijk dat u ze kunt herkennen.

 • Bladluizen zijn vaak te herkennen aan de gele verkleuring en het omkrullen van jonge bladeren, maar ook aan misvormde groeipunten en het uitvallen van de bladeren.
 • Meeldauw kunt u herkennen aan een witte of grijze poederachtige aanslag op de bladeren en stengels van uw kamerplant.
 • Spintmijten kunt u herkennen aan gele of bruine puntjes aan de bovenkant van de bladeren en de vorming van webben onder het blad, tussen de bladpunten en stengels.

Er zijn verschillende biologische methoden om plantenziektes te bestrijden. Mocht dit niet effectief zijn, bieden we in ons tuincentrum ook chemische oplossingen aan. Onze groenspecialisten staan klaar om u te adviseren en te helpen bij de bestrijding van plantenziektes.

Groene kamerplanten kopen bij GroenRijk Maasbree

Bij GroenRijk Maasbree hebben we een ruim assortiment groene kamerplanten in allerlei soorten en maten. Heeft u vragen over ons aanbod of de verzorging hiervan? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen of langskomen in ons tuincentrum. Onze groenspecialisten helpen u graag bij het uitzoeken van dé perfecte groene kamerplant die bij u past. Naast ons ruime aanbod groene kamerplanten, kunt u bij ons ook terecht voor bijpassende potten, plantenvoeding en potgronden. Hopelijk tot ziens bij GroenRijk Maasbree!

Online groene kamerplanten bestellen bij Tuincollectie.nl

Heeft u niet de mogelijkheid om ons tuincentrum in Maasbree te bezoeken? Geen zorgen! Ontdek het gemak van online bestellen van groene kamerplanten in onze webshop Tuincollectie.nl. Wij bieden een gevarieerd aanbod kamerplanten, die altijd vers geleverd worden vanuit ons eigen tuincentrum. Neem ook eens een kijkje bij ons online aanbod bloempotten, potgronden en plantenvoeding.

Shop hier ons aanbod kamerplanten online

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten