Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.

 

Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers: 

 

Petunia Surfinia

Petunia’s maken sierlijke ranken waaraan grote trompetachtige bloemen in fantastische kleuren hangen. De Surfinia was oorspronkelijk een merknaam van een nieuwe petunia-variatie, maar staat nu vooral bekend als een zeer populaire soort met geweldig veel kleurenvariaties. De opvallende bloemen die aan vrij lange stengels hangen, hebben grote delicate bloembladeren in uiteenlopende kleuren en kleurcombinaties.

 

Calibrachoa

Calibrachoa’s lijken sterk op hun grote zusjes, de petunia’s, en worden dan ook vaak mini petunia’s genoemd. De kleurige, trompetachtige bloemen met donkere hartjes zijn alleen iets kleiner en fijner. Bovendien bloeit deze perkplant iets rijker. Ze zijn geweldig sterk, blijven maar doorgaan, en de uitgebloeide, verdroogde bloemen hoef je niet weg te halen. Ze vallen vanzelf af. Nadat de takken eerst omhoog groeien, gaan ze later wat overhangen. Het geeft een prachtig gezicht als de zomerwind met al die bloemen speelt. 

 

Verbena

Verbena of ijzerhard is wat meer omhoog groeiend dan de andere twee. Als perkplant in pot gebruiken kwekers vaak de compacte Verbena x hybrida die zo’n 30 cm hoog wordt. Je herkent deze kruidachtige plant aan de kleine bladeren en dichte schermen vol buisvormige bloemetjes. Bijen en vooral vlinders komen er graag op af. Verbena houdt van een warme, zonnige, beetje beschutte plek en bloeit van juli tot oktober in uiteenlopende kleuren. 

 

Supermakkelijk

De verzorging van deze kant-en-klare perkplantjes in pot is erg makkelijk: 

  • Geef de pot een beschut plekje in de volle zon of in lichte schaduw.
  • Geef regelmatig water en laat de kluit niet uitdrogen.
  • Na een maand kun je wat vloeibare plantenvoeding voor terras– en balkonplanten geven. Daarna om de week.
  • Verwijder telkens uitgebloeide bloemen. Dan maken de planten weer nieuwe knoppen aan en geniet je extra lang van je pot vol bloemen!