Viola cornuta 'Endurio' blijft maar bloeien

Viola cornuta 'Endurio' blijft maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta ‘Endurio’ is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het hoornviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner en verfijnder dan grootbloemige soorten, is half hangend, supersterk en meerjarig. Het plantje heeft een zachte geur, draagt wintergroene blaadjes en bloeit maandenlang. Je herkent hem vooral aan het opvallend lange spoor in de vorm van een hoorntje achter de hartvormige bloemblaadjes. De sterke Viola cornuta ‘Endurio’ komt bovendien in uiteenlopende kleuren en bloeit uitbundig vanaf het najaar tot in het voorjaar!  
 

Vrolijke metamorfose

De Viola cornuta ‘Endurio’ kun je simpelweg niet over het hoofd zien; de bloemen vallen extra op door de vele fantastische kleuren: niet alleen allerlei tinten blauw en geel, maar ook wit, lavendel en paars. Daarnaast bestaan er mooie kleurcombinaties, zoals lichtblauw of spierwit met een piepklein geel hartje, of een combinatie van gele en paarse blaadjes. Met een mix van GroenRijk weet je zeker dat je jouw tuin, balkon of terras maandenlang helemaal opfleurt. De half hangende ‘Endurio’ past namelijk niet alleen prachtig in je border, maar ook in een schaal of sierpot en perfect in een wandhanger of een hanging basket!
 

Eenvoudige verzorging

De Viola cornuta ‘Endurio’ is een makkelijk plantje. Zet hem in de halfschaduw of in de zon en volg deze tips:

  • Zet de viooltjes in potgrond, zodat ze gelijk voldoende voeding krijgen.
  • Geef regelmatig water tijdens droge periodes.
  • Voor een extra rijke en lange bloei, haal je telkens de uitgebloeide bloemetjes weg. Laat er een paar zitten als je wilt dat de plantjes zich uitzaaien.
  • Mix en match in elke tuin
  • De kleinbloemige Viola cornuta ‘Endurio’ combineert goed met andere planten en past niet alleen prima op je terras of balkon, maar zeker ook in elke tuin en tuinstijl. Geef ze een mooi plekje vooraan, zodat ze goed in het zicht staan en je maandenlang optimaal van de violen blijft genieten!