Nationale barbecuedag
Afteller wordt geladen

Nationale barbecue dag staat voor de deur!

Het eerste weekend van juli steekt heel Nederland de barbecue aan. Zaterdag 6 juli is het namelijk nationale BBQ dag. Hopelijk wordt het een mooie zonnige dag waarop we volop genieten van grillen en smaken. Tijdens dit weekend transformeren tuinen in smakelijke buitenkeukens waar vrienden samen genieten van lekker eten boven smeulende kolen. Van simpele hamburgers tot verrassende kebabs en zeevruchten, alles komt op de grill. Bezoek GroenRijk Maasbree voor een overweldigend assortiment barbecues, accessoires en smaakmakers.

 
Nationale barbecuedag

Gas, houtskool of elektrisch?

Bij het kiezen tussen een gasbarbecue, houtskool of elektrische grill draait het om persoonlijke voorkeuren en gemak. Gasgrills bieden snelheid en controle, perfect voor degenen die direct willen beginnen met grillen. Houtskoolgrills creëren die klassieke rokerige smaak en authentieke barbecue-ervaring, maar vereisen meer tijd en aandacht. Elektrische grills zijn handig voor binnen- of kleinere buitenruimtes, met minder rook en eenvoudig schoonmaken. Het draait allemaal om de gewenste smaak, ervaring en praktische overwegingen bij het kiezen tussen deze verschillende barbecueopties.

Nationale barbecuedag

Meer dan burgers en sate

Op de barbecue kun je veel meer dan alleen traditionele hamburgers en worstjes bereiden. Verleg de grenzen van smaak met verrassende gerechten zoals gegrilde pizza met knapperige korst en sappige toppings. Probeer ook eens gegrilde watermeloen met een vleugje balsamico voor een zoete en hartige smaakexplosie. Visliefhebbers kunnen genieten van gegrilde zalm of gamba's met een honing-sojasaus glazuur, terwijl vegetariërs smullen van gegrilde groentespiesjes met kruidige marinades..

Nationale barbecuedag

Klaar voor de start..

Wanneer je na een jaar je barbecue weer wilt gebruiken, zijn er een paar belangrijke stappen om te volgen. Allereerst, inspecteer de barbecue grondig op eventuele schade of roest. Reinig vervolgens de grillroosters en verwijder eventuele achtergebleven resten van de vorige barbecue. Controleer of de gasleidingen of elektrische aansluitingen goed werken en veilig zijn. Als je een houtskoolgrill hebt, vervang dan de oude houtskool door nieuwe. Voer ten slotte een proefbrand uit om te controleren of alles goed werkt en om eventuele ongewenste geuren of resten te verwijderen.

Tip van onze Barbecue expert

Met de juiste tools verandert jouw barbecue in een multifunctioneel kookeiland. 
Met een grillspit, pizzaplaat of rookbox zijn de mogelijkheden onbeperkt. 
Kom langs in Maasbree en ontvang maatwerk advies van onze experts.

Laat je inspireren bij GroenRijk Maasbree!
Vandaag zijn wij geopend van 09:30 t/m 18:00